January 30, 2017

Skåneidrotten bjuder in till en spridningskonferens för att presentera resultat från Åsa Bringséns följeforskning på projektet Framtidens Motionsidrott. Se inbjudan här.

Denna följeforskning har gått ut på att undersöka förutsättningarna för, och nyttan med, att impleme...

January 26, 2017

Alby Cricket är en klubb utanför Stockholm dit ungdomar från hela Storstockholm kommer för att spela och få nya vänner. Detta är en av alla de klubbar i landet som fått stöd för att öppna upp idrotten för människor som nyligen kommit till Sverige.

"De är jätteviktiga fö...

January 25, 2017

Genom att starta nattfotboll i Lindängen och Oxie har IF Limhamn Bunkeflo aktiverat hundratals ungdomar som är i riskzonen för att hamna i utanförskap. På helgerna kommer ett 50-tal ungdomar till nattfotbollen på Lindängen, och omkring 80-90 ungdomar besöker nattfotbol...

January 23, 2017

SISU Idrottsutbildarna och Skåneidrotten erbjuder en utbildning som ska ge skånska föreningar stöd kring hur man som idrottsledare kan förbereda sig på att ta emot barn på flykt. Utbildningstillfället är den 15 februari, och sista anmälningsdag är den 5 februari. 

...

January 22, 2017

Viktigt perspektiv på när idrotten används som verktyg för inkludering och sociala satsningar. David Ekholm förklarar att idrotten utgör möjligheter till viktiga sociala bidrag, men riktar blicken mot inslag som behöver problematiseras.

"Insatser mot särskilda områden d...

January 18, 2017

Gilla Vatten vill ge ökad trygghet för barn och unga som är rädda för eller ovana med vatten och inte kan simma. Med stöd från Arvsfonden har man utbildat över 300 instruktörer och hittills nått ut till omkring 3000 barn och unga. Här kan du läsa mer om Gilla Vatten!

Ve...

January 16, 2017

Riksidrottsförbundet skriver att de inleder ett samarbete med Arbetsförmedlingen i syfte att få fler att komma ut i arbetslivet. I och med samarbetet vill man skapa ökad sysselsättning hos de som står lite längre från arbetsmarknaden, till exempel långtidsarbetslösa, n...

January 12, 2017

"Att ha rätt att vara med är inte detsamma som att vara och känna sig välkommen. Forskning och olika undersökningar visar att det finns en rad mer eller mindre tydliga hinder för den som inte är i inskolad i det svenska föreningslivets skrivna och oskrivna regler."

Stef...

January 10, 2017

Regeringen skjuter till ytterligare pengar för att stötta idrotten för satsningar kring sociala projekt. Segregationen och klyftorna i Sverige har ökat, och för att minska segregationen vill regeringen möjliggöra för ökade aktiviteter i socialt utsatta områden.

"Regerin...

January 7, 2017

P4 Kristianstad berättar om Skåneidrottens satsning på inkludering för nyanlända, där omkring 130 skånska idrottsföreningar hittills har engagerat sig. Bland annat skriver de om Hassan Akkad, som kom i kontakt med handbollsklubben H65 i Höör då han och hans familj kom...

Please reload

SENASTE INLÄGG

March 10, 2020

Please reload

ARKIV
Please reload

FÖLJ SPORT OPEN
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon