top of page

VILL SKAPA ETT BÄTTRE SVERIGE GENOM LÖPNING


Idrottens Affärer skriver om Mårten Westberg, som vill skapa ett bättre Sverige med hjälp av löpning. Förut tränade han högavlönade konsulter och chefer på stora börsbolag, idag tränar han ungdomar i Stockholms ytterområden med sikte mot bland annat Lidingöloppets skolstafetter.

– Jag saknade en grupp under mina träningar: ungdomarna från förorten. Så en onsdag i veckan tog jag ledigt och sökte upp skolorna i Stockholms förorter för att börja träna ungdomarna och få med dem att ansluta till min träningsgrupp.

Integration är en stark drivkraft för Mårten Westberg:

- Sverige står inför en stor utmaning. Antingen lyckas vi med integrationen och då blir det bra, eller så misslyckas vi och då går det åt helvete. Vi i Akalla Run kan bidra till en liten del genom bland annat vår träning och skolstafetterna med Lidingöloppet. Förhoppningsvis kan vi fungera som inspirationskälla för andra.

Här kan du läsa hela artikeln.


SENASTE INLÄGG
ARKIV
FÖLJ OSS
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page