ÖPPNA ARMAR FRÅN DAG ETT

April 25, 2017

Victor Bärring ville välkomna de ensamkommande ungdomar som kom till Sverige på flykt under hösten 2015, och sättet att göra det på kändes givet.

 

– För mig fanns ett självklart val: Fotbollen. Den var redan en stor del av mitt eget liv i och med att jag är engagerad inom Stattena IF i Helsingborg. Därför kom tanken ganska naturligt: ”Borde man inte testa att dra igång ett nytt lag för att inkludera de här grabbarna?”, säger Bärring.

 

Tillsammans med skolor, asylboenden och HVB-hem på orten - och med stöd från klubben - hittade Victor snabbt spelarunderlag till en helt ny sektion. Victor Bärring ville inte att det skulle mynna ut i ett isolerat projekt, 26-åringen hade för avsikt att skapa naturliga förutsättningar för integration genom att mixa truppen och även plocka in etablerade svenskar. Det blev ett herrjuniorlag som klev rakt in i seriespel.

 

Här kan du läsa hela artikeln.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

SENASTE INLÄGG

March 10, 2020

Please reload

ARKIV
Please reload

FÖLJ OSS
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square