top of page

CHAE TAEKWONDO

"Det absolut roligaste är att få träna alla dessa ungdomar och få vara med när de utvecklas, får mer självförtroende och växer in i klubben"

Tider och kommunikation kan vara svårt, men man måste komma ihåg att man jobbar med tonåringar, det behöver inte vara svårare än så. Det är viktigt att vara medveten om det, att man jobbar med barn och unga.

 

På Chae Taekwondo i Malmö samarbetar vi med Mötesplats Otto, Ensamkommandes förbund, på Värnhem i Malmö. Hos oss är alla välkomna, men ensamkommande barn och asylsökande betalar en lägre avgift. Vi ville starta en klubb tillsammans som kunde välkomna alla, även de som står utanför idag för att de inte har råd, till exempel de asylsökande. Samtidigt vill vi välkomna alla i vår klubb och inte göra några konstlade uppdelningar i träningarna. All utrustning som krävs lånas ut på plats till de som behöver. En stor anledning till att vi ville starta projektet var den möjlighet vi såg i tillgången till flera olika språk. Tre av våra tränare har själva kommit till Sverige som ensamkommande barn, någon för 15 år sedan och någon för 3 år sedan. Vi känner att det hjälper för att skapa trygghet och sammanhållning, det blir som ett mentorskap. Men det behöver inte handla om det, även om det kanske är till stor hjälp. Bara man är där, kontinuerlig och intresserad så hjälper man, att vara lyhörd är en nyckel.

Tidigare hade vi endast pojkar i föreningen med träning tre dagar i veckan, kvällstid under veckorna och dagtid på helger. I samband med den nya lokalen vi nu har flyttat till hoppas vi på att även kunna nå tjejer. Nu får vi fler tider att röra oss med, och vi har också lagt en specifik tid för tjejer på schemat. Det finns träningar både för nybörjare och för avancerad, men grupperna blandas oftast då många vill vara kvar och träna och umgås så mycket som möjligt. Många kommer och tränar varje dag och stannar så länge de får. Det absolut roligaste är att få träna alla dessa ungdomar och få vara med när de utvecklas, får mer självförtroende och växer in i klubben.

bottom of page