SKOGSHJÄLTARNA VILL MOTVERKA SEGREGATION

February 24, 2017

"Att ha tillgång till natur och friluftsliv är ofta socialt, ekonomiskt och kulturellt betingat. Barn vars föräldrar inte har vana att vistas i naturen får sällan chans att prova själva. Det vill vi ändra på, för alla barn mår bra av att uppleva och upptäcka friluftslivet, oavsett ekonomisk, social eller kulturell bakgrund." - Skogshjältarna

 

Skogshjältarna vill bidra till att stärka barns hälsa och öka barns inflytande och delaktighet i samhället. Det vill man göra genom att skapa förutsättningar för, och öka kunskapen om, friluftsliv, hälsa och barns rättigheter. Skogshjältarna är en del av Rädda Barnens och Friluftsfrämjandets satsning i socioekonomiskt utsatta områden, där man vill etablera ett långsiktigt barnrättsarbete för att stärka barns hälsa genom utomhusbaserat lärande i skolan.

 

För att läsa mer om skogshjältarna kan du gå in här, eller här.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

SENASTE INLÄGG

March 10, 2020

Please reload

ARKIV
Please reload

FÖLJ OSS
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square