top of page

SKOGSHJÄLTARNA VILL MOTVERKA SEGREGATION


"Att ha tillgång till natur och friluftsliv är ofta socialt, ekonomiskt och kulturellt betingat. Barn vars föräldrar inte har vana att vistas i naturen får sällan chans att prova själva. Det vill vi ändra på, för alla barn mår bra av att uppleva och upptäcka friluftslivet, oavsett ekonomisk, social eller kulturell bakgrund." - Skogshjältarna

Skogshjältarna vill bidra till att stärka barns hälsa och öka barns inflytande och delaktighet i samhället. Det vill man göra genom att skapa förutsättningar för, och öka kunskapen om, friluftsliv, hälsa och barns rättigheter. Skogshjältarna är en del av Rädda Barnens och Friluftsfrämjandets satsning i socioekonomiskt utsatta områden, där man vill etablera ett långsiktigt barnrättsarbete för att stärka barns hälsa genom utomhusbaserat lärande i skolan.

För att läsa mer om skogshjältarna kan du gå in här, eller här.


SENASTE INLÄGG
ARKIV
FÖLJ OSS
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page