top of page

KRÖNIKA: NÄR MAN SPELAR FOTBOLL TALAR ALLA SAMMA SPRÅK


För att främja integration behöver nyanlända möta samhället och dess invånare, och samhällets invånare behöver möta nyanlända. Så frågan är, hur ska dessa möten ske?

I Uppsala driver organisationen Tjejers rätt i samhället, projektet Ronjabollen. Ett fotbollsprojekt som lockat många tjejer med invandrarbakgrund i resurssvaga områden. Östersunds FK har fått stor uppmärksamhet för sitt mångfaldsarbete. Föreningen Hej Främling hjälper till med fritidsaktiviteter för nyanlända och asylsökande. Alla dessa initiativ behövs för integration. Men de behöver stöd från kommunen.

Här kan du läsa hela krönikan.


SENASTE INLÄGG
ARKIV
FÖLJ OSS
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page