top of page

DRÖMMEN ATT FÅ SPELA HANDBOLL BLEV VERKLIGHET FÖR ATTAI


Genom handbollsföreningarna IFK Bankeryd och IK Cyrus i Jönköping blev Attai Miragas dröm att få spela handboll verklighet. Attai Miraga kom ensam till Sverige från Afghanistan, där hans familj är kvar. Nu bor han på ett HVB-hem i Jönköping, går på Sandagymnasiet, spelar sin andra säsong och hoppas på att få stanna kvar i Sverige.

Attai började direkt i ordinarie verksamhet, men har aldrig tidigare spelat handboll. Thony Kankare var hans tränare under hans första tid i IK Cyrus:

- Jag tror det är en inställningsfråga hos oss ledare, hur man ställer sig till att ta emot nya spelare. Och då spelar det inte så stor roll om man råkar vara från Afghanistan eller vad det kan vara. Det är hur man ser på idrotten och om alla ska få vara med eller inte. Det måste finnas en grundläggande tanke att alla faktiskt kan. Man kan börja spela handboll när man är 14, 15, 16 år om man gör det utifrån sina egna förutsättningar.

Här kan du läsa hela artikeln.


SENASTE INLÄGG
ARKIV
FÖLJ OSS
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page