ÖPPNA ARMAR FRÅN DAG ETT


Victor Bärring ville välkomna de ensamkommande ungdomar som kom till Sverige på flykt under hösten 2015, och sättet att göra det på kändes givet.

– För mig fanns ett självklart val: Fotbollen. Den var redan en stor del av mitt eget liv i och med att jag är engagerad inom Stattena IF i Helsingborg. Därför kom tanken ganska naturligt: ”Borde man inte testa att dra igång ett nytt lag för att inkludera de här grabbarna?”, säger Bärring.

Tillsammans med skolor, asylboenden och HVB-hem på orten - och med stöd från klubben - hittade Victor snabbt spelarunderlag till en helt ny sektion. Victor Bärring ville inte att det skulle mynna ut i ett isolerat projekt, 26-åringen hade för avsikt att skapa naturliga förutsättningar för integration genom att mixa truppen och även plocka in etablerade svenskar. Det blev ett herrjuniorlag som klev rakt in i seriespel.

Här kan du läsa hela artikeln.


SENASTE INLÄGG
ARKIV
FÖLJ OSS
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square