top of page

FK BOSNA: NÄSTA MÅL ÄR UTBILDNING OCH JOBB


Admir Cato är aktiv inom FK Bosna, en fotbollsförening som byggts upp av personer med rötterna i Bosnien. Under säsongen 2015 ville han starta upp en helt ny ungdomssektion, där etablerade svenskar och nyanlända ungdomar kunde bygga något tillsammans. Admir Cato visste att det fanns mycket outnyttjad talang och att många ungdomar suktade efter en rolig fritidsaktivitet. Idag är han tränare för laget med allt som hör till.

– Det är klart att det sliter lite att stå där på fredagskvällen efter en träning med 20 uppsättningar tröjor och shorts att köra i maskinen. Men vad ska jag säga? Jag älskar verkligen det här laget, och jag får ovärderlig uppbackning från min sambo. Hon är ett fantastiskt stöd. Så det är värt varje uppoffring.

I sin civila karriär jobbar Admir Cato med arbetsmarknadsfrågor, och han hoppas kunna pusha ungdomarna till att ta nästa steg. Han menar att fotbollen kan fungera som en språngbräda.

– Det första vi ska göra, nu i maj, blir att hålla en informationsträff för hela gänget. Där ska vi prata om de dörrar som redan står på glänt. Jag menar, killarna är med i en idrottsförening med många kontaktytor. Det finns styrelseledamöter som kanske kan stötta på olika sätt och spelare som har ingångar på andra håll. Det finns resurser, och dem ska vi använda, säger Admir Cato.

Vill du läsa mer om Admir Cato och FK Bosna? Klicka här!


SENASTE INLÄGG
ARKIV
FÖLJ OSS
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page